Kategóriák

Zuhany szűrő cserebetétje (FHSH-4-hez)

Zuhanyszűrő (típus: FHSH-4)

Csökkenti, eltávolítja a klórt, vasat, hidrogén-szulfidot, arzént, ólmot, higanyt, magnéziumot, krómot a vízből, gátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását.

Bővebb leírás

fcsh4

2 900 Ft‎

Zuhanyszűrő (típus: FHSH-4) cserebetétje

Csökkenti, illetve teljesen eltávolítja a klórt, vasat, hidrogén-szulfidot, arzént, ólmot, higanyt, magnéziumot és krómot a vízből és meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását. A redox folyamatnak köszönhetően a nehézfémek és más oldott anyagok vízben oldódó kationjainak 98%-a szűrhető ki. Az, hogy milyen százalékban tisztítható meg a víz, több tényezőtől függ, azonban általánosságban elmondható, hogy a zuhanyvízből a klór 90-95%-a távolítható el. Melegebb víz átfolyásánál nagyobb, hidegebb víz átfolyásnál kisebb a klór eltávolítás hatékonysága!

 A kálciumszulfit réteg

 A kálciumszulfitot önmagában is alkalmazzák a klór és a kloroform kiszűrésére. A KDF zuhanyszűrőben szerepe csak másodlagos, a KDF-55 réteg szűrőhatását egészíti ki.

A szénszűrő egység

Az aktív szénszűrő réteg kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap), organikus anyagokat (pl: baktérium, vírus), mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat.

Az aktív szénszűrő alkalmas a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, valamint a klór megkötésére is, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen.

Karbantartást a zuhanyszűrő szinte egyáltalán nem igényel, a szűrőbetétet azonban – igénybevételtől függően – 3-12 havonta cserélni szükséges.

 A laboratóriumi tesztek szerint 30.000 liter átfolyó víz mennyiség után csökkenni kezd a szűrő hatékonysága!

 Összefoglalva:

Napi 100 liternél évente, napi 200 liternél félévente, napi 300 liternél négyhavonta, napi 400 liternél negyedévente kell a szűrőbetétet cserélni.

A zuhanyszűrő csatlakoztatása a magyar szabványnak megfelelően ½”.

A zuhanyszűrő felszerelés lépései:

 

  1. A két félből álló szűrőház meghúzása (kézzel történő beljebb csavarása) a biztos tömítés érdekében. Fontos, hogy a zuhanyszűrő betétjét helyezzük a két félből álló szűrőház közé.

  2. A zuhanyrózsa tömlőjének lecsavarása a csapról, vagy amennyiben nincs tömlő a zuhanyrózsa lecsavarása.

 

  1. A szűrő felcsavarása. A tömítéseket minden esetben szappannal vagy szilikon zsírral be kell kenni, valamint becsavarás előtt a végső helyükre lenyomni (a tömítőgyűrűk gyűrődésének elkerülése végett!).

 

  1. A tömlő, vagy ennek hiányában a zuhanyrózsa visszacsavarása, immáron a már felcsavart szűrőbe.

 

  1. Az első pár tíz liter, szűrőn átengedett víz sötét színű lesz, mivel a három szűrőréteg egyike aktív szénszűrő. Ez a jelenség természetes, a további használat során már nem fordul elő! Az üzembe helyezés előtt 20 liter, illetve 24 óránál hosszabb állás után használat előtt legalább másfél liter vizet át kell engedni a berendezésen.

 

  1. Fürdés esetén a vizet, a zuhanyrózsán keresztül kell a kádba engedni!  

A csere szűrőbetét rendelési kódja: FCSH-4

Kapcsolatfelvétel

Telefonos ügyfélszolgálatunk munkanapokon hívható 09-17-ig!

Telefon:+36 20 9418805

Küldjön üzenetet levélben!
Hírlevél

» Nincs új termék