Kategóriák

A pálinka szűrő XXL csomag

Pálinka szűréshez XXL csomag:

- kation cserélő gyantás szűrő rezes, fémes törésre + 5 mikronos szűrő, opálosságot okozó olajos kicsapódás vagy egyéb lebegő anyag szűrésére + granulált aktívszén tartalmú szűrőbetét, odakozmált, odaégett főzet rossz ízének csökkentésére

Bővebb leírás

palesz-xxl

12 000 Ft‎

Pálinka szűréshez XXL csomag: 

- kation cserélő gyantás szűrő rezes, fémes törésre
- 5 mikronos szűrő, opálosságot okozó kozmaolajos kicsapódás vagy egyéb lebegő anyag szűrésére
- granulált aktívszén tartalmú szűrőbetét, odakozmált, odaégett főzet rossz ízének csökkentésére 

Tartalma:
- kétszeri töltésre elegendő kationcserélő gyanta (rezes, fémes törés kiszűrése)
- 10x2"-os műanyag töltettartó (gyantához)
- 5 mikron finomságú zárt, in-line, belül polipropilén szálakból préselt anyagú szűrő
- granulált, szemcsés aktívszén (GAC) töltetű zárt, in-line szűrőbetét

- bekötő-falátvezető szerelvény, mellyel sima fenekű edény (vödör, konzervdoboz) aljába csatlakozhat
- csap, átfolyás szabályozáshoz
- 2 fm PE cső és szerelvények a csatlakozásokhoz

A gyantával töltött töltettartón lassan folyassa át a főzetet, ha szükséges ismételje meg az eljárást!

A kationcserélő gyanta regenerálása (50-100 alkalommal megtehető):
- 1 liter tiszta csapvízhez kb. 20 dkg minél tisztább, minél magasabb NaCl (nátrium-klorid) azaz SÓ tartalommal rendelkező konyhasót keverjen, hogy telített só oldatot kapjon. (Ebből készítsen elegendő mennyiséget.)
- a sóoldatba áztassa be a gyantát, kevergesse át alaposan kb. 10 percig (Javasolt műanyag vagy üveg edény és kanál, vagy fakanál használata, ne fémmel! Lényeg, hogy a gyanta szemcséi érintkezzenek alaposan a sóoldattal.)
- szűrje le a gyantáról a sóoldatot (Pl. teaszűrő, filterpapír.)
- két-három öblítéssel tiszta vízzel mossa át a gyantát és használhatja újra

Első használat előtt a gyantát higiéniai okokból érdemes átöblíteni.
Használat után ha elteszi a gyantát hosszabb időre, javasolt regenerálni és a vizes öblítés után zárt, nedvességet is megtartó műanyag zacskóban eltenni.

Ügyeljen rá, hogy a gyanta ne fertőződjön el, állott vizet ne kapjon, a pálinka főzet benne ne maradjon! 

A gyantás szűrést szobahőmérsékleten végezze!

---

Az 5 mikron finomságú in-line szűrőbetéten lassan folyassa át a főzetet. Kozmaolaj kicsapódása által okozott opálosság esetén javasolják a főzet lehűtését szűrés előtt.

A szűrőbetét akár ezer liter főzet szűrésére is alkalmas. (Víz esetén 5000 liter.)

Első használat előtt a szűrőt higiéniai okokból érdemes átöblíteni.
Az opálosságot nem csak kozmaolaj, hanem túlzott savasság, rezes törés, egyéb ok miatt rossz főzet is okozhatja!
Használat után (ha még használni szeretné) öblítse át ismét, amennyire lehet, maximum, 35 °C-os tiszta vízzel, vagy tiszta alkohollal. A betét egyébként nem mosható, eredeti kapacitása csapvíz esetén 5000-7500 liter is lehetne.

Ügyeljen rá, hogy a szűrő ne fertőződjön el, állott vizet ne kapjon, a pálinka főzet benne ne maradjon! 

---

Az aktívszenes in-line szűrőbetéten lassan folyassa át a főzetet. Odaégett, odakozmált főzet kellemetlen ízét csökkenti.
Előfordulhat a pálinka aromájának illetve szesz tartalmának csökkenése is!
Ágyas pálinka készítésénél is alkalmazzák egyes főzdék.

A szűrőbetét több ezer liter folyadék szűrésére alkalmas.

Első használat előtt a szűrőt mindenképpen öblítse át 10-15 liter tiszta vízzel, hogy az aktívszén finom porát kimossa a szűrőből! Addig öblítsen, amíg az átfolyt víz szürkés színe meg nem szűnik!

Használat után (ha még használni szeretné) öblítse át ismét, amennyire lehet, maximum, 35 °C-os tiszta vízzel, vagy tiszta alkohollal. A betét egyébként nem mosható, eredeti kapacitása csapvíz esetén 5000-7500 liter is lehetne (klór szűrésére).

Ügyeljen rá, hogy a szűrő ne fertőződjön el, állott vizet ne kapjon, a pálinka főzet benne ne maradjon! 

A szenes szűrést szobahőmérsékleten végezze!

Kapcsolatfelvétel

Telefonos ügyfélszolgálatunk munkanapokon hívható 09-17-ig!

Telefon:+36 20 9418805

Küldjön üzenetet levélben!
Hírlevél

» Nincs új termék